dimecres, 27 de novembre del 2013

CONVIVÈNCIES A 1R D'ESO

Hola families! Com ja sabeu els alumnes de 1r d'eso vam anar de convivències a Vilopriu. Els nens van fer diverses activitats relacionades amb valors, amb experiències seves i es van comprometre a millorar certes actituds envers els altres i respecte el curs. Al vespre vam fer jocs de nits per la muntanya i ens ho vam passar molt bé. Aquí teniu unes fotos de diferents moments de la convivència.






dimarts, 26 de novembre del 2013

Pàgines web per l'anglès

Per repassar els exàmens d'anglès hem cregut convenient que practiqueu els exercicis de gramàtica en diferents pàgines web.
Ja que els alumnes de primer no podeu fer servir l'ordinador a classe com altres cursos aquí teniu una sèrie de pàgines pels qui vulguin repassar a casa.
També hi ha jocs, listenings, vocabulary etc...

Enjoy learning English!!!



diumenge, 17 de novembre del 2013

VISITA A L'EXPOSICIÓ DE FÈLIX CARDONA A MALGRAT DE MAR
 
 
Els alumnes de 1r A vàrem fer una visita a l'exposició de Fèlix Cardona a Malgrat. Els alumnes van veure un video d'uns 20 minuts on s'explicava les aventures d'aquest reconegut personatge.
També van poder veure instruments i artilugis del propi protagonista. Els alumnes de 1r B hi aniran aquesta setmana. Aquí us mostrem les fotos que ens van fer el dia de la visita.
 
 






dimecres, 13 de novembre del 2013

Primícia molt important:
 JACIMENT PREHISTÒRIC A MALGRAT !!!!!!
PREHISTÒRIA-FICCIÓ:


L’enfonsament d’algunes de les galeries de les mines de can Palomeres ha deixat al descobert l’accés a una cova en la que s’han trobat pintures i altres restes humanes de l’època del paleolític i del neolític.

El descobriment el van fer alumnes de primer d’ESO del col·legi durant una sortida a les mines can Palomeres. La importància d’aquest jaciment és molt gran ja que tant les pintures com la resta del material trobat estan tan ben conservats que semblen acabats de fer.

El carboni 14 ha permès determinar l’antiguitat d’uns ossos ,encara no identificats, en uns 20.000 anys. Això voldria dir que aquestes pintures són tan antigues com les de la cova d’Altamira i correspondrien al període del paleolític. Però també s’han trobat pintures molt més recents que aproximadament tenen entre 7000 i 8000 anys d’antiguitat i que són de l’època del neolític.

En el moment que s’està publicant aquesta notícia, l’equip d’arqueologia del col·legi continua incansable i tenaç l’excavació a l’interior de la cova i estudiant i datant les restes trobades. L’equip es mostra molt optimista i pensa que la importància d’aquest jaciment pot ser comparable al d’Atapuerca.

Per evitar que la previsible afluència massiva de visitants pugui accelerar el deteriorament de les pintures la cova estarà tancada al públic i només els professionals especialitzats tindran autorització per visitar el jaciment. El famós arqueòleg i divulgador Eudald Carbonell, codirector de les excavacions d’Atapuerca , ja ha mostrat el seu interès per visitar el jaciment.

Mentrestant , al col·legi, els alumnes de primer d’ESO , fan una rèplica de la cova amb les pintures i estris que fins al moment s’han trobat durant les excavacions. Primer A C fa la rèplica de la part de la cova corresponent al paleolític i primer BC de la corresponent al període del neolític. Quan aquesta rèplica estigui acabada podrà ser visitada lliurement.

Continuarem informant.

COVA DE CAN PALOMERES

En el sector de la cova corresponent al paleolític i per tant el més antic s’han trobat pintures d’animals com bisons, cérvols i cavalls que demostren que aquests animals formaven part de la fauna salvatge del nostre entorn fa uns quans milers d’anys. Les pintures són policromades i molt realistes.
Algunes de les pintures semblen indicar que alguns dels artistes del paleolític ja volien abandonar el caràcter realista de les pintures i expressar-se amb formes més esquemàtiques . Aquestes pintures més esquemàtiques permetien acabar la feina abans i amb menys esforç. Considerant el caràcter màgic que tenien les pintures en el paleolític poden començar a entendre la raó per la qual la caça va començar a anar malament i es van fer agricultors.


També s’han trobat bifaços i escultures de deesses femenines anomenades venus de gran qualitat artística.


A la part interior de la cova, uns 100 metres de l’entrada aproximadament, es concentren les pintures del neolític. Aquestes pintures mostren escenes de caça, cada figura està pintada d’un sol color (monocromes) i són esquemàtiques. Un característica molt important és, que a diferència de les pintures del paleolític, pinten figures humanes. Durant les excavacions també s’han trobat algunes peces de ceràmica i el que podrien ser maquetes de monuments megalítics. De moment no se sap si es tracta d’ofrenes als déus o els nens jugaven a imitar el que feien els seus pares.